top of page

Desirée Tonino

smp-8.jpg

Ik ben een schrijver in hart en nieren. Al op mijn achtste schreef ik een gedicht en stuurde het naar de krant - het werd nog geplaatst ook. Van dagboeken via sprookjes voor neefjes en nichtjes, blogs, feuilletons en veel, heel veel probeersels tot mijn eerste boek dat in 2021 verscheen. 

Dat boek was een zeer persoonlijk verhaal over mijn worsteling als moeder van een depressief kind. Geen gemakkelijk verhaal om te schrijven, maar ik ben blij dat ik van andere vaders en moeders in dezelfde verdrietige situatie hoorde dat ze hoop, herkenning en nieuwe inzichten putten uit mijn verhaal.

Dat mijn tweede boek een moordmysterie zou worden, stond al snel vast. Ik luisterde eindeloos naar podcasts over de do's en don'ts, keek filmpjes van bestseller-auteurs op YouTube, las blogs en websites tot ik besloot: ik moet het gewoon doen. 

Ik bezocht de locaties waar het verhaal zich af zou spelen, bedacht plots en subplots, en langzaam kregen het verhaal en de personages gestalte. 

Inspecteur Xiomara de Vries - Mara voor vrienden - is lekker eigengereid en kan af en toe flink uit haar slof schieten. Samen met brigadier Ben Jansen duikt ze in de lastige moordzaken die ze op haar bord krijgt. 

En natuurlijk speelt de liefde een rol in deze verhalen. Want naast schrijver en vertaler ben ik vooral liefdescoach. Gratis date-tips, wie wil dat nu niet?

Moord op de Brabantse Wal speelt zich af in en rond Bergen op Zoom, een prachtig gebied. Kom gerust eens kijken naar de plek waar de slachtoffers uit Rancune werden gevonden. Het bloed is allang opgedweild, je kunt je kinderen met een gerust hart meenemen. Dwaal rond in het Markiezenhof, laat je opsluiten in de Gevangenpoort of ontdek de landelijke dorpen in dit stukje West-Brabant dat mijn hart gestolen heeft. 

bottom of page