top of page

Moord in een eeuwenoud stadspaleis

Bijgewerkt op: 8 aug. 2023


Een lugubere vondst in een van de kamers van het Markiezenhof in Bergen op Zoom, het oudste stadspaleis van Nederland. Dat was het uitgangspunt van het idee dat langzaam vorm kreeg in mijn hoofd. Niet dat ik nou zo gewelddadig van aard ben, maar ik liep al jaren rond met het idee voor een moordmysterie. Tot ik op een dag besloot om er werk van te maken, en begon met een ruwe schets van het verhaal.

Leuk om mee bezig te zijn, maar het duurde nog best wel een poosje voor ik echt wat op papier had. Ik bof dat ik samenwoon met de beste sparringspartner die ik me maar kan wensen. Mijn liefhebbende wederhelft kwam met geweldige ideeën voor allerlei details en viste er een aantal plotholes uit. Ook zonder thriller in wording zou ik niet weten wat ik zonder hem moest doen :)


Enniewee, ik ben dus begonnen! De eerste moord is gepleegd. Inspecteur Mara de Vries was er gewoon ineens. Ik zie haar zitten achter haar bureau, met gefronst voorhoofd omdat ze geconcentreerd zit te lezen. Of ze stapt met brigadier Ben Jansen in de auto op weg naar een getuige, een plaats delict of een expert. Samen met agent Betty Middelkoop en internet-wizard Said Daoudi duikt ze in het mysterie dat zomaar op haar bordje wordt gekwakt. Het slachtoffer is de 23-jarige Vincent...


Nee, ik moet hier echt op de rem trappen voor ik nu al te veel ga verklappen. De komende maanden neem ik je mee in mijn schrijfproces en licht af en toe een tipje van de sluier op. Want ik vertel je graag over dit prachtige stukje West-Brabant, met Bergen op Zoom als parel in de kroon. In die stad en de dorpen eromheen spelen deze verhalen zich af. Ja, meervoud, want dit wordt het eerste deel uit een reeks. Ik laat je graag zien waarom ik hier zo graag woon. De middeleeuwse straten, het rijke verleden, de dorpen met elk hun eigen karakter. De klei en de stenen, zeg maar.


Loop maar met me mee door de Fortuinstraat, bestel een gin-tonic bij De Moor of een latte bij Inspire. Met een uurtje lopen zit je in het mooie Halsteren, waar je rond kunt wandelen op landgoed De Beek, of natte voeten halen op de Mozesbrug in Fort De Roovere. Net over de brug zit je al in Zeeland in het pittoreske vissersstadje Tholen, waar je soms een visser in de haven kunt vinden die je alles kan vertellen over het ontstaan van het heelal. Het is hier nooit saai.


287 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

7 Comments


John Verboven
John Verboven
Aug 30, 2023

Succes met je reeks. Ik ben erg benieuwd hoe de verhalen zich zullen ontwikkelen.

Like

Els van den Berg
Els van den Berg
Aug 26, 2023

Wat leuk ! Ben benieuwd

Like

atelier marose
atelier marose
Aug 22, 2023

Superleuk! Ben heel benieuwd om je boek te lezen.

Like

Elisabeth Grevenstette
Elisabeth Grevenstette
Aug 19, 2023

Oh wat leuk, ik wens je heel veel succes.

Like

Colanda Erkelens
Colanda Erkelens
Aug 18, 2023

Ohhh Menn kennie wachten

Like
Desiree Tonino
Desiree Tonino
Aug 18, 2023
Replying to

Wat leuk, Colanda. Hou de social media maar in de gaten, ik post er regelmatig iets over.

Like
bottom of page